Biskut Gajus


Biskut Gajus
kredit :  Dapur Tanpa Sempadan

Bahan-bahan


Kuning telur, untuk sapuan
Gajus, untuk hiasan


Cara-cara :

  1. Ayak tepung dan emplex.  Ketepikan.
  2. Putar mentega dan gula sampai berkrim, masukkan kuning telur, esen vanila dan putar sampai sebati.
  3. Masukkan tepung, serbuk gajus dan uli menjadi doh yang lembut dan boleh di canai.
  4. Canai dan terap mengikut teladan kesukaan.  Susun di atas dulang pembakar yang digris marjerin.
  5. Sapu kuning telur, lekatkan gajus sebagai hiasan.  Sapu kuning telur pada gajus.
  6. Panaskan oven selama 10 minit dan bakar pada suhu 170c selama 25 minit.
  7. Pusingkan kedudukan dulang semoga biskut masak sekata.
  8. Simpan dalam bekas kedap udara.

Biskut Gajus

Subscribe to receive free email updates: