Biskut Ferrero Rocher
Bahan-bahan
Salutan
Celupan
Cara-cara
- Putar mentega dan gula, sampai sebati. Masukkan esen vanilla.
- Kemudian masukkan tepung gandum, emplex, serbuk badam, tepung jagung dan cornflakes kisar.
- Uli sebati.
- Panaskan oven suhu 150c.
- Bulatkan adunan sebesar guli (10gm), masukkan kacang hazel di tengahnya dan bulatkan kembali.
- Atur di dalam dulang pembakar yang di lengser dgn marjerin.
- Bakar pada suhu 150c selama 20 - 25 minit.
- Sejukkan biskut sebentar, kemudian celup biskut yang dibakar ke dalam telur putih.kemudian golekkan dengan almond nibs.
- Bakar semula lebih kurang 5 minit.
- Cairkan coklat kuliner dan coco butter secara double boil.
- Menggunakan penyepit, celup biskut ke dalam coklat dan letak di dalam cawan kertas.
- Biarkan coklat beku sebelum di simpan dalam bekas kedap udara.
Biskut Ferrero Rocher