Biskut Ferrero Rocher


Biskut Ferrero Rocher

Bahan-bahan


Salutan


Celupan



Cara-cara
  1. Putar mentega dan gula, sampai sebati.  Masukkan esen vanilla.
  2. Kemudian masukkan tepung gandum, emplex, serbuk badam, tepung jagung dan cornflakes kisar.
  3. Uli sebati.
  4. Panaskan oven suhu 150c.
  5. Bulatkan adunan sebesar guli (10gm), masukkan kacang hazel di tengahnya dan bulatkan kembali.
  6. Atur di dalam dulang pembakar yang di lengser dgn marjerin.
  7. Bakar pada suhu 150c selama 20 - 25 minit.
  8. Sejukkan biskut sebentar, kemudian celup biskut yang dibakar ke dalam telur putih.kemudian golekkan dengan almond nibs.
  9. Bakar semula lebih kurang 5 minit. 
  10. Cairkan coklat kuliner dan coco butter secara double boil.
  11. Menggunakan penyepit, celup biskut ke dalam coklat dan letak di dalam cawan kertas.
  12. Biarkan coklat beku sebelum di simpan dalam bekas kedap udara.
Note :  Cara kedua, doh yang di bulatkan di celup ke dalam putih telur dan di golek ke dalam almond nibs sebelum di bakar.

Biskut Ferrero Rocher

Subscribe to receive free email updates: