Chinese Walnut Cookies
Sumber : Chef Thyaga @ Kari Leafs
Recipe by : Chef Amy Beh
Bahan A
300gm tepung gandum
1 sudu kecil baking powder
1 1/2 sudu kecil soda bicarbonate
1/4 sudu kecil serbuk ammonia
1/2 sudu kecil garam halus
Bahan B
125gm gula kaster
200ml minyak sayur
60gm walnuts cincang halus
1 kuning telur untuk sapuan
Bijan untuk taburan
Cara-cara :
Satukan materi A dan ayak ke dalam bekas. Masukkan walnut dan gula kaster, gaul.
Masukkan minyak sedikit demi sedikit dan uli sampai menjadi doh yang lembut.
Bahagikan doh 20gm setiap satu (1 sudu besar) dan bulatkan.
Susun di atas loyang yang di gris, leperkan sedikit doh, sapu kuning telur dan tabur bijan di atasnya.
Bakar di dalam oven yang di panaskan dahulu pada suhu 170C selama 20-25 minit.
Chinese Walnut Cookies