Masak Lemak Pucuk Paku Ubi Badak


Masak Lemak Pucuk Paku Ubi Badak

Bahan
2 ikat pucuk paku, ambil bahagian lembut
2 cawan santan cair
1 cawan santan pekat
1/2 ketul ubi rino - potong dadu
4 ulas bawang merah
1 ulas bawang putih
1 tangkai cili merah - di belah 2
sedikit kunyit atau serbuk kunyit sebagai pewarna
2 sudu besar ikan bilis
1/2 labu bawang besar - di hiris
Sedikit garam

Cara :
Cuci ubi rino dengan sedikit garam untuk membuang lendirnya.  Bilas bersih.
Kemudian rebus sampai empuk.  Toskan.
Tumbuk berangasan bawang merah, bawang putih dan ikan bilis.
Masukkan ubi rino ke dalam periuk bersama bawang tumbuk, santan cair dan hirisan bawang besar.
Masak sehingga hampir mendidih.
Tuang santan pekat, masukkan pucuk paku.
Masak sehingga pucuk paku lembut.
Sedia di hidangkan.

Masak Lemak Pucuk Paku Ubi Badak

Subscribe to receive free email updates: