Pes Limau Kasturi Madu


Pes Limau Kasturi Madu

Bahan-bahan
500 gm  limau kasturi
500 air
2 sudu besar garam
400 gm gula batu
4 sudu besar madu

Penyediaan :
Belah limau, perah airnya dan tapis
Kulit limau di hiris halus, rendam air dan garam.
Ramas beberapa kali, bilas dan toskan.

Masak jus limau dan gula kerikil sampai gula larut.
Masukkan kulit limau dan semoga mendidih selama 10 minit.
Masukkan madu dan semoga mereneh sebentar.

Apabila telah sejuk, simpan di dalam botol kaca.
Boleh di jadikan jus atau sebagai pencicah buah,

Jus Kasturi Detox
1 sudu besar pes limau kasturi
Ais secukupnya
2 ketul asam boi

Pencicah Buah
4 sudu besar pes limau kasturi
4 cili padi hiris halus
sedikit garam

Pes Limau Kasturi Madu

Subscribe to receive free email updates: