Biskut Rocky Road
Resipi : Chef Zam
di cuba oleh K1
Bahan-bahan:
2 1/2 cawan (250 g) cokelat kuliner (dark)
1/2 cawan (100 g) mentega (unsalted)
2 sudu besar golden syrup
150 g pretzels- dipatah-patahkan
100 g mini marshmallow
¼ cawan (50 g) badam- dicincang kasar
1/3 cawan (50 g) buah ceri kering
Kaedah:
- Sapu mentega dan alaskan contoh empar segi dengan kertas minyak.
- Cairkan cokelat, mentega dan golden syrup dalam mangkuk yang diletakkan di atas periuk didihan air (double boil). Kemudian sejukkan sehingga pada suhu bilik.
- Masukkan pretzels, marshmallow, badam dan buah ceri dan gaulkan bersama adunan cokelat sehingga sebati.
- Alihkan ke dalam acuan, tekan dan ratakan. Sejukkan selama 2 jam. Potong mengikut saiz pilihan anda.
Biskut Rocky Road