Pukul mentega, gula icing dan perisa vanila sehingga berkrim menggunakan pengadun elektrik selama 1-2 minit.
Tambahkan tepung beras dan tepung gandum, gaul menggunakan tangan.
Panaskan ketuhar pada suhu 160°C atau mengikut oven masing-masing.
Masukkan doh ke dalam ‘piping bag’ dengan muncung hiasan berbentuk bintang (star nozzle) dan tekan doh kepada bentuk cincin/bulatan di atas dulang pembakar yang telah digriskan.
Hiaskan di tengahnya dengan sedikit jam strawberry/blueberry/marmalade/Nutella mengikut kesukaan anda
Bakar biskut selama 15-20 minit atau sampai masak. Sejukkan sebelum disimpan.
Tart Nenas Gulung Mudah Tart Nenas Gulung Bahan-bahan 250 gm mentega50 gm gula aising2 sudu besar minyak sapi QBB350 gm tepung gandum Jem nenas siap guna, …Read More...
Tart Nenas Daun Tart Nenas Daun Bahan-bahan 250 gm mentega 50 gm gula aising 2 sudu besar minyak sapi QBB 350 gm tepung gandum Pewarna Hijau Jem nenas …Read More...