Biskut Putar Venetian

Biskut Putar Venetian
Di cuba oleh Kak Wan
resipi :  Chef Zam

Bahan-bahan


Penyediaan :
  1. Pukul mentega, gula icing dan perisa vanila sehingga berkrim menggunakan pengadun elektrik selama 1-2 minit.
  2. Tambahkan tepung beras dan tepung gandum, gaul menggunakan tangan.
  3. Panaskan ketuhar pada suhu 160°C atau mengikut oven masing-masing.
  4. Masukkan doh ke dalam ‘piping bag’ dengan muncung hiasan berbentuk bintang (star nozzle) dan tekan doh kepada bentuk cincin/bulatan di atas dulang pembakar yang telah digriskan. 
  5. Hiaskan di tengahnya dengan sedikit jam strawberry/blueberry/marmalade/Nutella mengikut kesukaan anda
  6. Bakar biskut selama 15-20 minit atau sampai masak. Sejukkan sebelum disimpan.

Biskut Putar Venetian

Subscribe to receive free email updates: