Biskut Putar Venetian

Biskut Putar Venetian
Di cuba oleh Kak Wan
resipi :  Chef Zam

Bahan-bahan


Penyediaan :
  1. Pukul mentega, gula icing dan perisa vanila sehingga berkrim menggunakan pengadun elektrik selama 1-2 minit.
  2. Tambahkan tepung beras dan tepung gandum, gaul menggunakan tangan.
  3. Panaskan ketuhar pada suhu 160°C atau mengikut oven masing-masing.
  4. Masukkan doh ke dalam ‘piping bag’ dengan muncung hiasan berbentuk bintang (star nozzle) dan tekan doh kepada bentuk cincin/bulatan di atas dulang pembakar yang telah digriskan. 
  5. Hiaskan di tengahnya dengan sedikit jam strawberry/blueberry/marmalade/Nutella mengikut kesukaan anda
  6. Bakar biskut selama 15-20 minit atau sampai masak. Sejukkan sebelum disimpan.

Biskut Putar Venetian

Subscribe to receive free email updates:

Related Posts :

  • Tart Nenas Gulung Mudah Tart Nenas Gulung Bahan-bahan 250 gm mentega50 gm gula aising2 sudu besar minyak sapi QBB350 gm tepung gandum Jem nenas siap guna, … Read More...
  • Tart Nenas Daun Tart Nenas Daun Bahan-bahan 250 gm mentega 50 gm gula aising 2 sudu besar minyak sapi QBB 350 gm tepung gandum Pewarna Hijau Jem nenas … Read More...
  • Biskut Ferrero Rocher Biskut Ferrero Rocher Bahan-bahan 250 gm mentega80 gm gula icing20 gm cornflakes kisar350 gm tepung gandum100 gm serbuk badam, sangai… Read More...
  • Biskut Gajus Biskut Gajus kredit :  Dapur Tanpa Sempadan Bahan-bahan 250 gram mentega120 gram gula aising, diayak2 kuning telur gred A1 camca … Read More...
  • Biskut Ibu Jari / Thumbprint Cookies Biskut Ibu Jari / Thumbprint Cookies Bahan-bahan 250 gm mentega - dilembutkan100 gm gula kaster1/2 sudu kecil esen badam260 gm tepung… Read More...