Biskut Jejari Coklat Nestum / Nestum Chocolate Fingers Cookies


Biskut Jejari Coklat Nestum / Nestum Chocolate Fingers Cookies

Bahan-bahan


80 gm coklat kuliner putih - dicairkan
50 gm coklat kuliner hitam - dicairkan

Menghasilkan 80 biji

Penyediaan :

  1. Pukul mentega, shortening dan gula sampai sebati.
  2. Masukkan serbuk koko dan nestum, gaul rata dan simpulan sekali masukkan tepung dan gaul sehingga menjadi doh yang lembut.
  3. Bentukkan menyerupai jejari.  Bakar pada suhu 170 C selama 15-20 minit.
  4. Sejukkan dahulu, celup separuh biskut ke dalam coklat putih.  Biarkan mengeras.
  5. Kemudian paipkan coklat kuliner hitam ke atasnya.  Tabur sedikit nestum.
  6. Setelah coklat mengeras, simpan di dalam bekas kedap udara.


Biskut Jejari Coklat Nestum / Nestum Chocolate Fingers Cookies

Subscribe to receive free email updates: