Korean Bulgogi


Korean Bulgogi

Bahan-bahan
500g daging, hiris nipis
1 labu bawang besar, hiris

Bahan Perap
5 ulas bawang putih, parut
1 1/2 inci halia, parut
1 sudu kecil cuka
3 sudu besar gula perang / gula pasir
4 sudu besar kicap manis
1 sudu besar sos lada hitam
1 sudu kecil kicap cair
1 sudu besar minyak bijan
1 sudu kecil serbuk lada hitam
1 sudu kecil cili flakes / paprika
Sedikit garam

Bahan Taburan
Daun bawang hiris
Bijan di sangai

Penyediaan :
Gaul daging bersama materi perap sampai rata,  Perap selama 3 jam.
Masak di atas nonstick fry pan atau grill.  Letak sekeping sekeping bersama bawang hiris semasa dibakar.  Masak sampai kering atau sedikit lembab.
Angkat dan tabur daun bawang dan bijan.
Hidang bersama nasi atau di bungkus di dalam daun salad.

Korean Bulgogi

Subscribe to receive free email updates: